DOCTRANSFORMER WORKFLOW

SENESTE NYT

01. April 2019

Danske virksomheder risikerer nye sanktioner fra SKAT

FakturaIT imødeser Skats kommende muligheder for bødestraf til firmaer, der ikke efterlever kravene til moms-validering.

Det er glædeligt at høre Skatteminister Karsten Lauritzen orientere om »En skatteforvaltning i fremdrift« med fokus på øgede kontrolforanstaltninger, efter de mange skandalesager i Skat.

Fra Retten på Frederiksberg, har man ellers senest kunne høre, at administrationen ikke fulgte op på de anbefalinger, som revisionen kom med i udbyttesagen.
Oprydningen kan imidlertid hurtigt vise sig at blive en dyr affære for rigtig mange danske virksomheder, der sælger til EU-kunder uden moms.
Loven kræver, at virksomheder, der leverer varer og ydelser uden dansk moms til EU-kunder, skal validere og logge køberens momsnummer og tilhørende navn og adresse mindst en gang i kvartalet for faste EU-kunder, mens det for nye og ikke-faste EU-kunder skal kontrolleres ved hvert enkelt salg. Manglende eller forsømmelig verifikation af køberens momsnummer betyder, at betingelserne for momsfri salg ikke er opfyldt og at leverandøren hæfter for momsen af salget.
Hvis man ikke kan få bekræftet køberens momsnummer og tilhørende navn og adresse, skal der faktureres moms af salget. Ved mangel på verificering af momsnumre, kan SKAT straffe med bøde og efterbetaling af momsen.
FakturaIT, der er specialiseret i at sikre, at alle regler ved fakturering overholdes, oplever imidlertid en anden virkelighed. Os bekendt har SKAT endnu aldrig givet bødestraffe for manglende moms-validering, selvom det er en kendt sag, at rigtig mange virksomheder ikke følger lovgivningen på dette område.
Vi forudser derfor en bølge af sanktioner fra SKAT på momsområdet, når revisionens anbefalinger igen får rette opmærksomhed i administrationen.
Mark Fabricius Bennett, CEO FakturaIT

Firmainfo


FakturaIT ApS

- Et selskab i Comitel Gruppen

Strandvejen 125
2900 Hellerup

CVR: 3338 9965
IBAN: DK84300000116034 59

Revisor: BDO A/S
Advokat: Bech-Bruun

LinkedIn

Kundeservice


Åben alle hverdage
mellem 8.30 - 16.30

TLF: 70 20 90 06